Äganderätten är viktig för en levande skog

Skogen är viktig för oss alla i Sverige. Om detta råder ingen konflikt eller tvivel. Den är viktig för oss medborgare för rekreation, lärande och rent ekonomiskt för en mängd näringar och samhällsekonomin i stort. Skogens stora betydelse för våra svenska arter är självklar.

Läs Jörgen Warborns debattsvar i Hallands Nyheter HÄR

Debatt: Nu tar vi nästa viktiga steg för att stoppa barnäktenskap

Inget barn under 18 år ska kunna räknas som gift i Sverige, oavsett om det fanns anknytning till Sverige eller inte då äktenskapet ingicks. Det gäller lika mycket för de som är födda och uppvuxna här, som för de som precis har kommit hit. Det är för oss moderater en självklarhet att barn inte ska vara gifta i Sverige.

För att läsa artikeln i sin helhet klickar du HÄR

Moderaterna: Sverige ska gå före med klimatet

Sverige ska vara föregångare i klimatpolitiken. Nu krävs rätt prioriteringar om Sverige ska bibehålla trovärdigheten som verkligt grönt föredöme, anser Maria Malmer Stenergard och Jörgen Warborn, Moderaterna.

Läs debattartikeln i Dagens Industri HÄR

Så mycket skulle Sverige förlora på swexit

Det är svenska jobb, svenska företag och svenska medborgare som får ta smällen om swexit blir verklighet, konstaterar Jörgen Warborn (M) och Annette Carlson (M), kommunalråd i Borås.

Läs artikeln i sin helhet i Borås Tidning HÄR

Debatt: "Sverige ska vara en krävande och klok EU-vän"

Den 13 november var det 24 år sedan Sverige röstade för att gå med i EU. EU-samarbetet är viktigt för ett exportberoende land som Sverige. Med tydligt förbättrade handelsmöjligheter och en gemensam inre marknad har svenska företag fått markant bättre villkor för att utvecklas och expandera. EU-medlemskapet har inneburit högre tillväxt som i sin tur bidrar till ökat välstånd och bättre välfärd för svenska medborgare. En swexit, att Sverige skulle lämna EU, skulle innebära förödande konsekvenser för svensk ekonomi.

Läs Jörgens och Anna af Silléns (M), oppositionsråd i Nyköping, debattartikel i Södermanlands Nyheter HÄR

EU - vägen till bättre företagsklimat

Företagande är ett av våra bredaste allmänintressen. Med framgångsrika företag växer människor, jobb och skatteintäkter. Därför har jag alltid fokuserat på företagsklimatet såväl när jag verkade i kommunen som nu i riksdagen. För två veckor sedan blev jag föreslagen som en av toppkandidaterna på moderaternas valsedel till Europaparlamentet. Fram till valet i maj kommer jag lyfta frågor om företagande, jobb och entreprenörskap i ett europeiskt perspektiv.

Läs Jörgens gästkrönika i Hallands Nyheter HÄR

En stark marknadsekonomi är grunden för EU

För Moderaterna är den Europeiska unionen ett frihetsprojekt. Ett samarbetsprojekt som binder samman Europa och värnar freden på vår kontinent genom marknadsekonomi, handel och rörlighet för företag och människor. Idén om att Europa gemensamt ska arbeta för att det är varor som ska korsa våra gränser istället för arméer gör mig till en vän av den Europeiska unionen, skriver Jörgen Warborn.

Läs Jörgens krönika i Svensk Tidskrift HÄR

EU avgörande för Västra Götalands export

För den som värdesätter tillväxt och ökat välstånd i det exportberoende landet Sverige är ett utträde ur EU inte realistiskt. Samtidigt behöver mer göras för att tillväxten i Sverige ska vässas, skriver Jörgen Warborn (M) och Johnny Magnusson (M).

Du kan läsa artikeln i sin helhet på Expressen HÄR

Warborn (M) föreslås som kandidat till EU-parlamentet

Riksdagsledamoten Jörgen Warborn från Varberg föreslås nu som kandidat till nästa års val till EU-parlamentet.

Jörgen Warborn(M) är glad över att ha nomineras till att bli en av moderaternas fyra kandidater till EU-parlamentet.

– För en liten stund sedan fick jag ett sms från min dotter som skrev “Åh vad jag är stolt över dig”, och då blev jag lite gråtmild, säger han.

Förbättrade förutsättningar för företagandet är en av sakerna som han vill föra högre upp på EU-parlamentets prioriteringslista.

Du kan lyssna på intervjun i P4 Halland HÄR

Ladda fler inlägg
Tappade uppkopplingen