Jag blev moderat för att jag tror på människan mer än systemet. Min ryggmärgsreflex är inte att lösa allting med mer av lagar, regler och skatter. Jag tror på valfrihet, minskat regelkrångel och rättvis konkurrens.

Jag är född och uppvuxen i Varberg. Efter studier i Frankrike, London, Boston och jobb i Stockholm flyttade jag tillbaka till Varberg 2004. För mig kommer alltid Varberg att vara hemma och min lokala förankring tillsammans med erfarenheterna från utlandet gör att man kan se båda sidor av myntet i den europeiska debatten.

Min släkt har alltid präglats av företagande och entreprenörskap. Det är där jag har byggt mitt arbetsliv, men också ingången i mitt politiska engagemang. Jag startade mitt första företag redan som 17-åring och har sedan dess drivit ett antal företag i olika branscher.

Mitt politiska engagemang växte på riktigt kring den svenska folkomröstningen om EU-medlemskapet – då var jag kampanjgeneral för Ja-sidan i Halland. För mig handlade det då om att internationella problem kräver internationella lösningar, någonting som stämmer även i dagens Europa.

När jag flyttade tillbaka till Varberg valde jag att engagera mig i partipolitiken på riktigt. 2005 blev jag ersättare i Barn- och utbildningsnämnden för att 2006 ta över ordförandeklubban. Efter valet 2010 fick jag förtroendet att bli kommunstyrelsens ordförande i Varberg. 2014 bytte jag kommunpolitik mot riksdagspolitik och blev riksdagsledamot.

Sedan EU-valet 2019 är jag Europaparlamentariker och jobbar med frågor som rör handel, företagande och regelförenklingar.

Det viktigaste i mitt liv är min familj. Min dotter, mina två söner och min fru Titti. När jag inte arbetar följer jag mina barn på deras idrottsevenemang. Jag gillar även att vindsurfa och att spela padeltennis.